Dziękujemy, że jesteście z nami! 

Organizacja Konkursu Kulinarnego Czas na rybę w 2022 roku została dofinansowana przez Organizację Producentów Polski Karp sp. z o.o.  z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze. 


NAGRODY DLA SZEFÓW KUCHNI 

Laureaci trzech pierwszych miejsc otrzymają:

I miejsce: 

  • dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 2.500,- zł
  • prawo uczestnictwa w kolejnej edycji konkursu pn. „Czas na rybę!” bez wstępnych eliminacji,
  • nominację do Kulinarnego Pucharu Polski w 2023 roku,

II miejsce: dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 1500,- zł;

III miejsce: dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 1000,-  zł

Laureaci wszystkich trzech pierwszych miejsc otrzymają możliwość uczestnictwa w dwudniowej wycieczce do Włoch ufundowanej przez firmę UNOX, w ramach której zaplanowano zwiedzanie fabryki pieców UNOX w Padwie.

Pozostali uczestnicy startujący w Konkursie otrzymają dyplom oraz nagrodę pocieszenia.


 NAGRODY DLA UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH 

Laureaci trzech pierwszych miejsc otrzymają:

I miejsce: dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 900,- zł oraz prawo uczestnictwa w kolejnej edycji konkursu pn. „Czas na rybę!” bez wstępnych eliminacji. Zwycięzca otrzyma także nagrodę specjalną w postaci minimum tygodniowego stażu zawodowego u jednego z Szefów Kuchni zrzeszonego w stowarzyszeniu Euro-Toques Polska. Termin i miejsce stażu zostanie ustalony indywidualnie z drużyną, która otrzyma nagrodę. 

II miejsce: dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 500,- zł;

III miejsce: dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 300,-  zł

Dla laureatów pierwszych trzech miejsc zostaną dodatkowo zorganizowane warsztaty przez firmę Unox Polska sp. z o.o. z użyciem pieców konwekcyjno-parowych. 

Pozostali uczestnicy startujący w Konkursie otrzymają dyplom oraz nagrodę pocieszenia.

Święto Karpia - cykl imprez na Opolszczyźnie promujących lokalnego karpia i pstrąga oraz pozostałe regionalne produkty, zdrowe żywienie, aktywny tryb życia, kulturę związaną z tematyką rybacką. 

 

ul. Zajączka 7/1 /45-050/ Opole

 

+48 535 380 010; + 48 790 247 247