Rozpoczęliśmy rekrutację do Konkursu Czas na rybę 2021 (2-3.X.2021)!
Na zgłoszenia Szefów Kuchni czekamy do 12 września 2021, natomiast na zgłoszenia uczniów szkół gastronomicznych do 15 września 2021.
 

Konkurs Kulinarny "Czas na rybę!" organizowany jest od 2018 roku. Organizatorem Konkursu jest Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna" (RLGD "Opolszczyzna") - stowarzyszenie zrzeszające hodowców lokalnych ryb, gminy, na których terenie prowadzona jest gospodarka rybacka, przedsiębiorstwa, organizacje pozarządowe oraz osoby fizyczne - sympatyków zdrowego jedzenia, w tym przede wszystkim lokalnych ryb. 

Konkurs organizowany jest podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego, które organizowane jest na Zamku w Niemodlinie, w pierwszy weekend października. W 2021 roku, w związku z trwającą epidemią, Konkurs organizowany jest jako odrębne wydarzenie, bez równolegle organizowanej imprezy pn. Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego. 

W pierwszy dzień o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia walczą uczniowie szkół gastronomicznych, a w drugi dzień rywalizują Szefowie Kuchni z całej Polski. 

Organizator określa i zapewnia produkty obowiązkowe. Zawsze jest to karp, natomiast drugi produkt określany jest co roku przez Organizatorów. 

Współorganizatorem konkursu jest opolski Szef Kuchni - Kamil Klekowski. Nadzór merytoryczny nad Konkursem, w ramach przyznanego patronatu, sprawuje stowarzyszenie Euro-Toques Polska. 

Informacje o zgłoszeniach: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia

Informacji na temat konkursu udzielają Organizatorzy:

- Aleksandra Czerkawska - tel. 535 380 010

- Kamil Klekowski - tel. 790 247 247 

 

Informacje o edycji 2021 już wkrótce 

Informacje o edycji 2021 już wkrótce 

 

ul. Zajączka 7/1 /45-050/ Opole

 

+48 535 380 010; + 48 790 247 247