Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Szefów Kuchni - 4 października 2020 roku.
I miejsce
Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
Potrawa: Szafirowy Karp

Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Uczniów Szkół Gastronomicznych  - 3 października 2020 roku.
 
I miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.
Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu! 
Potrawa: Karp pod pierzynką maślaną, w towarzystwie roladki rybnej, jesiennych warzyw i grzybów oraz sosu estragonowego

Drodzy Sympatycy Karpia!
Serdecznie zapraszamy w dn. 3-4 października 2020 r. na Zamek Niemodlin, żeby pokibicować uczestnikom Konkursu Czas na rybę w ramach Święto Karpia 2020!
Tak jak informowaliśmy, nie organizujemy w tym roku Wojewódzkiego Święta oPolskiego, ze względu na epidemię COVID-19.
Karpia jednak nie zabraknie i będzie go można skosztować w kilku postaciach. Kilku lokalnych producentów, w tym niektórzy z Dziedzictwo Kulinarne Opolskie będzie sprzedawało swoje karpiowe produkty!

W Konkursie dla Szefów Kuchni, w dn. 4 października 2020 roku, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i sera koziego z Kozi Dar konkurować będą: