Wyniki Konkursu dla Szefów Kuchni - 4.10.2020 r.

Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Szefów Kuchni - 4 października 2020 roku.
I miejsce
Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
II miejsce 
Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z Gościniec Pod Lasem ᴴᵒᵗᵉˡ & Za Kulisami (Grabowce Dolne i Lublin)
III miejsce 
Marek Filimowski i Szymon Tomaka z Grand Hotel Boutique z Rzeszowa
 
Wyróżnienia
- Arkadiusz Dziakowski i Mariusz Drałus z Restauracja Agawa z Wrocławia
- Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak z Art Hotel z Wrocławia
- Bartosz Lenda i Patryk Studziński z Radisson Blu Hotel, Krakow
 
Gratulujemy wszystkim Uczestnikom !!!
Nagrody za pierwsze 3 miejsca zostały sfinansowane przez Samorząd Województwa Opolskiego. 
Nagrody za miejsca 4-6 zostały sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. 

Wyniki Konkursu dla Uczniów - 3.10.2020 r.

Wyniki Konkursu Czas na rybę Junior dla Uczniów Szkół Gastronomicznych  - 3 października 2020 roku
I miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.
Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu! 
II miejsce
Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych (Technikum nr 9) z Wrocławia, w składzie: Wiktoria Madaj i Jakub Januszkiewicz
III miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Gospodarczych z Rzeszowa w składzie Sebastian Jawor i Karol Słowik
 
Wyróżnienia
- Drużyna z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim w składzie: Piotr Kubiak i Wiktoria Szymczykiewicz
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wałbrzycha, w składzie: Filip Podwojewski i Bartłomiej Mikulski
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 1 w Kluczborku, w składzie: Aleksandra Kordecka i Jessica Reszczyńska.
 
Gratulujemy wszystkim Uczestnikom !!!
Nagrody za pierwsze 3 miejsca zostały sfinansowane przez Samorząd Województwa Opolskiego.
Nagrody za miejsca 4-6 zostały sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. 
 
 
 
Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Szefów Kuchni - 4 października 2020 roku.
I miejsce
Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
Potrawa: Szafirowy Karp

Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Uczniów Szkół Gastronomicznych  - 3 października 2020 roku.
 
I miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.
Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu! 
Potrawa: Karp pod pierzynką maślaną, w towarzystwie roladki rybnej, jesiennych warzyw i grzybów oraz sosu estragonowego

Drodzy Sympatycy Karpia!
Serdecznie zapraszamy w dn. 3-4 października 2020 r. na Zamek Niemodlin, żeby pokibicować uczestnikom Konkursu Czas na rybę w ramach Święto Karpia 2020!
Tak jak informowaliśmy, nie organizujemy w tym roku Wojewódzkiego Święta oPolskiego, ze względu na epidemię COVID-19.
Karpia jednak nie zabraknie i będzie go można skosztować w kilku postaciach. Kilku lokalnych producentów, w tym niektórzy z Dziedzictwo Kulinarne Opolskie będzie sprzedawało swoje karpiowe produkty!

W Konkursie dla Szefów Kuchni, w dn. 4 października 2020 roku, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i sera koziego z Kozi Dar konkurować będą: