DRUŻYNY W KONKURSIE DLA UCZNIÓW

W Konkursie dla Szefów Kuchni, w dn. 5 października 2019 roku, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i maślanki z OSM Olesno, konkurować będą:

1. Zespołu Szkół Rolniczych im. T.Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Weronika Biała, Wiktoria Duszyńska
2. Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej - Karamać w Gorzowie Wielkopolskim, w składzie: Daniel Pelechaty, Izabela Uberman 
3. Zespołu Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Miłosz Mikołajczyk, Joanna Czubkowska
4. Zespołu Szkół Ekonomicznych Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wodzisława Śląskiego, w składzie: Anna Elsner, Sylwia Smyczek
5. Zespołu Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich z Kędzierzyna-Koźle, w składzie: Julia Lerch, Julia Myszka. 

Znamy pierwszych Jurorów na tegorocznej edycji konkursu "Czas na rybę" dla Szefów Kuchni.

Jednym z nich jest Wojciech Harapkiewicz, obecnie jest Szefem Kuchni w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko

Nagrodzony przez Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 r.

Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w Europie. Wielokrotnie nagradzany na konkursach.
Gotował dla trzech prezydentów Polski, króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy.
Jest właścicielem firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji i hoteli, szkoleniu personelu kuchni i sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventów dla branży gastronomicznej.
Pełni funkcję ambasodora marek BIELMAR oraz Lifeberry, a także Polski Karp Sp. z o.o., z którą wspólnie promował markę o!karp

 

Informacja o pozostałych Jurorach znajdziecie TUTAJ

Patronaty 2019

 

ul. Zajączka 7/1 /45-050/ Opole

 

+48 535 380 010; + 48 790 247 247