Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Uczniów Szkół Gastronomicznych  - 3 października 2020 roku.
 
I miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.
Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu! 
Potrawa: Karp pod pierzynką maślaną, w towarzystwie roladki rybnej, jesiennych warzyw i grzybów oraz sosu estragonowego
II miejsce
Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych (Technikum nr 9) z Wrocławia, w składzie: Wiktoria Madaj i Jakub Januszkiewicz
Potrawa: karp/ suflet serowy/ czarna soczewica/ mus z awokado/ ogórek kompresowany/ słoma z pora/ sos muślinowy
III miejsce 
Drużyna z Zespołu Szkół Gospodarczych z Rzeszowa w składzie Sebastian Jawor i Karol Słowik
Potrawa: Karp/ kozi ser/ kaszanka/ marchew/ burak/ cebula czerwona/ szczypiorek
 
Wyróżnienia
- Drużyna z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim w składzie: Piotr Kubiak i Wiktoria Szymczykiewicz
Potrawa: Karp w zielonej odsłonie
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wałbrzycha, w składzie: Filip Podwojewski i Bartłomiej Mikulski
Potrawa: Karp opolski/ pianka kozia/ piklowane warzywa/ puree dyniowe
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 1 w Kluczborku, w składzie: Aleksandra Kordecka i Jessica Reszczyńska
Potrawa: Karp smażony, placek buraczano-ziemniaczany z orzechami, emulsja z twarogu koziego, pieczona dynia, smażone kurki, "ziemia pietruszkowa"
  
Gratulujemy wszystkim Uczestnikom !!!
Nagrody za pierwsze 3 miejsca zostały sfinansowane przez Samorząd Województwa Opolskiego. 
Nagrody za miejsca 4-6 zostały sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. 
 
Potrawy oceniało JURY w składzie:

JURY DEGUSTACYJNE
  • Krzysztof Malinowski - Przewodniczący 
  • Maria Politowicz 
  • Michał Proc 
  •  Wojciech Rabiega 
  • Walentyna Jałocha 

JURY TECHNICZNE

  • Leszek Kawa 
  • Marcin Kosmala
JURY VIP 
  • Arkadiusz Głąb - Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego
  • Marek Adamus - Członek Zarządu Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna"

I miejsce/ Anna Elsner i Sylwia Smyczek/ Wodzisław Śląski

Fot: Good Lookin Food

 

ul. Zajączka 7/1 /45-050/ Opole

 

+48 535 380 010; + 48 790 247 247