Wyniki Konkursu Czas na rybę dla Szefów Kuchni - 4 października 2020 roku.
I miejsce
Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
Potrawa: Szafirowy Karp
II miejsce
Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z Gościniec Pod Lasem ᴴᵒᵗᵉˡ & Za Kulisami (Grabowce Dolne i Lublin)
Potrawa: Karp z sernikiem, sałatką z czerwonej porzeczki, sos na bazie maślanki z esencją laurową
III miejsce
Marek Filimowski i Szymon Tomaka z Grand Hotel Boutique z Rzeszowa
Potrawa: Filet z karpia podany z kulebiakiem, terriną rybną, kozim serem i galaretką z buraka w towarzystwie sosu kurkowego
Wyróżnienia
- Arkadiusz Dziakowski i Mariusz Drałus z Restauracja Agawa z Wrocławia
Potrawa: Opolski karp podany na trzy sposoby, z pianą z koziego sera oraz chipsem ze skóry karpia
- Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak z Art Hotel z Wrocławia
Potrawa: Karp/ babeczka serowa/ podgrzybek/ ziemniak/ koper
- Bartosz Lenda i Patryk Studziński z Radisson Blu Hotel, Krakow
Potrawa: "FUMUS"
Gratulujemy wszystkim Uczestnikom !!!
Nagrody za pierwsze 3 miejsca zostały sfinansowane przez Samorząd Województwa Opolskiego.
Nagrody za miejsca 4-6 zostały sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Potrawy oceniało JURY w składzie:
JURY DEGUSTACYJNE
- Marcin Soból - Przewodniczący
- Krzysztof Szulborski
- Jarosław Usiciński
- Jean Bos
- Kurt Scheller
- Wojciech Harapkiewicz
JURY TECHNICZNE
JURY VIP
- Justyna Osiecka-Sułek - Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego
- Marek Adamus - Członek Zarządu Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna"
I miejsce/ Bursztynowa Bistro/ Norbert Koch i Jan Krawczyk
Fot: Good Lookin Food